COSTICINE DI MAIALE ALLA TREVIGIANA (GEROOSTERDE KRABBETJES UIT TREVISO)
8 eetlepels plantaardige olie
1½ kilogram krabbetjes
3 teentjes knoflook, gepeld en in zeer dunne plakjes gesneden
2 eetlepels gehakte verse salie of 4 theelepels gedroogde salie
2 deciliter droge witte wijn
zout
versgemalen zwarte peper
Verhit olie op middelgroot vuur in een pan waarin krabbetjes ruim kunnen liggen. Braad de krabbetjes aan alle kanten in de hete olie. Voeg knoflook en salie toe. Als de knoflook licht begint te kleuren, voeg dan wijn toe, zet het vuur hoger en laat de wijn een paar seconden inkoken. Zet het vuur lager, voeg zout en rijkelijk peper toe en doe een deksel op de pan. Laat de krabbetjes ongeveer 40 minuten sudderen, draai ze van tijd tot tijd om. Als na 40 minuten het vlees van de krabbetjes zacht is, doe ze dan over op een voorverwarmde schaal. Houd de pan schuin en schep ongeveer één derde van het vet eruit. Laat iets meer vet over dan u gewend bent omdat u vet nodig heeft voor de polenta of aardappelpuree die u bij de krabbetjes serveert. Voeg 8 eetlepels water toe, zet het vuur hoger en schraap alle bezinksel van de bodem los, terwijl het vocht verdampt. Er moet een donkere dikke saus ontstaan. Giet het door een zeef over de krabbetjes en serveer direct met polenta of aardappelpuree.
4 personen
gebied : Treviso, Veneto, Italië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De mooiste Italiaanse recepten : Hoogtepunten uit de klassieke Italiaanse kookkunst / Marcella Hazan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten