KALFSREEPJES UIT ZÜRICH
1 kalfsschnitzel van circa 125 g
2 sjalotjes
25 g boter
zout
versgemalen peper
desgewenst mespunt kerrie
1 glas droge witte wijn
1 eetl. koksroom of crème fraîche
allesbinder
Snijd het vlees in reepjes van circa 0,5 cm breed. Snipper de sjalotjes.
Verhit de boter in een koekenpan en laat de reepjes vlees omscheppend rondom kleuren. Schep ze uit de pan. Laat de sjalot in het braadvet glazig fruiten. Doe het vlees terug in de pan en bestrooi met wat zout en peper. Wie van pittig houdt, strooit er nog wat kerrie over. Blus af met de wijn en laat kort koken. Roer er de koksroom of de crème fraîche door en bind de saus met wat allesbinder. Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen of rijst. Als groenten passen bijvoorbeeld sla, doperwtjes of broccoli.
1 persoon
voedingswaarde : 466 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
land : Zwitserland (Zürich)
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Boodschappen januari 2000
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten