GROENTECURRY CASHEW-TOMAAT
750 gram gemengde (diepvries) groente (bijvoorbeeld wortel, erwten, courgette, bloemkool, bleekselderij, aardappel, sperziebonen)
olie om in te bakken
1 ui, fijngesneden
4 eetlepels gemalen cashewnoten
1 theelepel knoflookpasta (of 2 tenen knoflook, geperst)
1 theelepel gemberpasta (of 1 centimeter gemberwortel, fijngesneden)
1 – 2 pepertjes, in dunne ringetjes gesneden (of ½ theelepel chilipoeder)
1 theelepel zout
1 theelepel gemalen komijn
6 eetlepels tomatenpuree
½ theelepel garam masala
beetje (soja)room of yoghurt
verse koriander of peterselie om te garneren
Snij de groente in kleine stukken en kook deze kort voor. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui tot deze zacht is. Voeg de gemalen cashewnoten toe en laat ze even meebakken. Voeg vervolgens toe: knoflook, gember, pepertje (of poeder), zout, gemalen komijn, tomatenpuree en wat water. Roer geregeld en laat het mengsel sudderen tot de olie boven komt drijven. Proef de saus en voeg zo nodig nog zout en/of peper toe. Doe dan de garam masala erbij, de room (of yoghurt) en de groente. Warm het gerecht goed door en garneer met groene blaadjes.
4 personen
gebied : Zanzibar, Tanzania
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : De smaak van Zanzibar / Karin Schreuder
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten