donderdag 27 augustus 2015

Ratatouille (Côte d’Azur, Frankrijk)

RATATOUILLE

4 teentjes knoflook, in plakjes
2 (rode) uien, in partjes
1 aubergine, in blokjes
2 courgettes, in dikke plakken
2 paprika’s (rood en groen), zonder zaadjes, in repen
125 milliliter olijfolie
2 takjes rozemarijn
3 takjes tijm
4 tomaten, gepeld, in parten


Verwarm de oven voor op 220°C. Schep de knoflook, ui, aubergine, courgette, paprika, olijfolie, (zee)zout en peper door elkaar. Schep dit groentemengsel in een lage ovenschaal en leg de rozemarijn en tijm ertussen. Rooster de groenten in het midden van de oven in 25 minuten lichtbruin en gaar. Schep af en toe om. Leg de tomaten er de laatste 10 minuten bij. Lekker met stokbrood bij vlees of vis.

4 personen

voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 10 / 25 minuten

gebied : Côte d’Azur
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Boodschappen augustus 2014

Geen opmerkingen: