RATATOUILLE
4 teentjes knoflook, in plakjes
2 (rode) uien, in partjes
1 aubergine, in blokjes
2 courgettes, in dikke plakken
2 paprika’s (rood en groen), zonder zaadjes, in repen
125 milliliter olijfolie
2 takjes rozemarijn
3 takjes tijm
4 tomaten, gepeld, in parten
Verwarm de oven voor op 220°C. Schep de knoflook, ui, aubergine, courgette, paprika, olijfolie, (zee)zout en peper door elkaar. Schep dit groentemengsel in een lage ovenschaal en leg de rozemarijn en tijm ertussen. Rooster de groenten in het midden van de oven in 25 minuten lichtbruin en gaar. Schep af en toe om. Leg de tomaten er de laatste 10 minuten bij. Lekker met stokbrood bij vlees of vis.
4 personen
voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 10 / 25 minuten
gebied : Côte d’Azur
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Boodschappen augustus 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten