vrijdag 4 juli 2014

Zucchine ripiene (Italië)

ZUCCHINE RIPIENE (GEVULDE COURGETTES)

1 courgette
2 sneetjes brood zonder korst
6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
50 gram champignons
2 eetlepels gehakte peterselie
1 teen knoflook
1 eetlepel olijfolie
nootmuskaat
peper
zout


Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Was de courgette en snijd hem in plakken van 2 centimeter breed. Maak van de stukken kleine kommetjes door ze met een lepel uit te hollen. Kook de uitgeholde stukken beetgaar in het kokende water en spoel e koud. Laat de stukken op een doek uitlekken. Draai 4 eetlepels van de kaas met de knoflook, peterselie, het brood, nootmuskaat, peper en zout in de foodprocessor fijn. Verwarm een heteluchtoven voor op 150°C. Snij de champignons in plakjes en bak ze in hete olie, bestrooi met peper en zout en roer het fijn gedraaide kaasmengsel erdoor. Vul de courgettestukken met het champignonmengsel, bestrooi ze met de resterende kaas en plaats de gevulde courgettes 15 minuten in de oven.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Gerechten uit Italië (Het Kook College) / Pim Haaksman

Geen opmerkingen: