vrijdag 21 februari 2014

Kalkoenfilet gevuld met kaas

KALKOENFILET GEVULD MET KAAS

50 gram pikante smeerkaas
1 kalkoenfilet (200 gram)
peper
1 eetlepel Hollandse mosterd
2 eetlepels bloem
1 ei
3 eetlepels paneermeel
39 gram boter


Met nat mes kaas in plakjes snijden. Met scherp puntig mes aan stompe kant van kalkoenfilet diep gat snijden. Hierin plakjes kaas doen. Met cocktailprikker dichtsteken. Vlees inwrijven met peper en met mosterd bestrijken. Door bloem wentelen. Overtollig bloem afschudden. In diep bord ei loskloppen. In ander diep bord paneermeel strooien. Vlees eerst door ei halen, dan door paneermeel wentelen.
In koekenpan boter verhitten. Vlees in 15 minuten goudbruin en gaar bakken. Af en toe keren. Op schaal leggen. Lekker met macaroni en (krul)andijvie.

2 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip februari 1992

Geen opmerkingen: