KALKOENFILET GEVULD MET KAAS
50 gram pikante smeerkaas
1 kalkoenfilet (200 gram)
peper
1 eetlepel Hollandse mosterd
2 eetlepels bloem
1 ei
3 eetlepels paneermeel
39 gram boter
Met nat mes kaas in plakjes snijden. Met scherp puntig mes aan stompe kant van kalkoenfilet diep gat snijden. Hierin plakjes kaas doen. Met cocktailprikker dichtsteken. Vlees inwrijven met peper en met mosterd bestrijken. Door bloem wentelen. Overtollig bloem afschudden. In diep bord ei loskloppen. In ander diep bord paneermeel strooien. Vlees eerst door ei halen, dan door paneermeel wentelen.
In koekenpan boter verhitten. Vlees in 15 minuten goudbruin en gaar bakken. Af en toe keren. Op schaal leggen. Lekker met macaroni en (krul)andijvie.
2 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip februari 1992
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten