zaterdag 8 februari 2014

Aardappel-courgetteschotel met ham

AARDAPPEL-COURGETTESCHOTEL MET HAM

750 gram courgette
250 gram gesneden ham
25 gram boter
750 gram voorgekookte aardappelen
1 deciliter droge witte wijn
2 eetlepels maïzena
2 deciliter melk
100 gram geraspte oude kaas
6 takjes peterselie
2 theelepels basilicum
zout
peper


Courgette wassen en in plakjes snijden. Ham in reepjes snijden. Boter verhitten. Ham 2 minuten bakken. Toevoegen: courgette, aardappelen en wijn. Met deksel op pan in 8 minuten gaar stoven. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Maïzena met 3 eetlepels koud water tot glad papje roeren. Melk aan de kook brengen. Al roerende maïzenapapje toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Kaas erdoor roeren en laten smelten. Peterselie erboven fijnknippen. Basilicum en peper erdoor roeren. Saus door aardappel-courgettemengsel scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in ovenschotel. I midden van grill 5 minuten lichtbruin laten kleuren.

4 personen

voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip januari 1992

Geen opmerkingen: