zondag 25 september 2022

Hawaïaanse macadamiasalade (Hawaii, Verenigde Staten)

HAWAÏAANSE MACADAMIASALADE

Deze salade dankt zijn pittige karakter aan de peperachtige papajazaadjes en de zoete, machtige macadamianoten. In combinatie met gepelde, gegrilde garnalen vormt de salade een verrukkelijk voorgerecht.

1 rijpe papaja, in de lengte in vieren gesneden (zaadjes bewaren)
1 rijpe avocado, geschild, zonder pit en in stukjes gesneden
175 – 225 gram stukjes sla
25 gram geroosterde macadamianoten

DRESSING
2 eetlepels papajazaadjes, afgemeten van de bewaarde zaadjes
50 milliliter raapzaadolie
1 eetlepel citroensap
1½ theelepel dijonmosterd
1 theelepel geraspte, geschilde verse gemberwortel
¼ theelepel zout
¼ theelepel versgemalen zwarte peper


Doe de papaja in een afgedekte keramische of plastic kom, of in een stevige hersluitbare plastic zak en zet die in de koelkast om af te koelen.
Bereid de dressing. Doe de papajazaadjes in een keukenmachine of hoge kom met mixer. Voeg raapzaadolie, citroensap, mosterd, gember, zout en peper toe. Mix tot de zaadjes de grootte van grof gemalen zwarte peper hebben. Zet de dressing weg.
Schil de avocado, verwijder de pit en snijd de vrucht in blokjes. Doe de blokjes in een grote kom en doe de sla erbij. Schenk de dressing erover en schep alle ingrediënten goed door elkaar. Schep e salade op de borden, leg er stukjes papaja bovenop en besprenkel de salade met de geroosterde macadamianoten. Serveer meteen.

4 - 6 personen

gebied : Hawaii, Verenigde Staten
gerechtsoort : salade

bron : Salades : Frisse en favoriete recepten voor originele en klassieke salades / Sue Mullin

Geen opmerkingen: