DOPERWTENSOEP MET MUNT
1,8 kilogram verse doperwten, gedopt en peulen bewaard
230 gram prei, witte en groene delen apart fijngesneden
40 gram verse munt, blaadjes van de helft geplukt
fleur de sel
versgemalen witte peper
125 gram koolscheuten, rauw of geblancheerd, fijngesneden
40 gram hennepzaad
eetbare bloemen
Doe de erwtenpeulen en de prei in een grote pan. Voeg 2 liter water en 2 theelepels fleur de sel of gewoon zout toe en breng aan de kook. Roer regelmatig. Zet het vuur middelhoog en laat 1 uur koken, tot het water tot de helft is ingekookt. Zet het vuur uit en voeg de takjes munt toe. Laat 5 minuten trekken. Zeef de bouillon, voeg de doperwten toe (bewaar een handje als garnering) en kook ze 3 minuten tot ze net gaar zijn. Voeg de losgemaakte blaadjes munt toe en pureer tot gladde soep. Breng op smaak met fleur de sel en witte peper.
Serveer de soep warm of koud, bestrooi met de koolscheuten, het hennepzaad, de bewaarde doperwten en eetbare bloemen.
Als je de soep koud serveert, kun je eventueel nog wat bouillon toevoegen om de soep te verdunnen.
4 personen
voedingswaarde : 210 kcal p.p.
bereidingstijd : 85 minuten
gebied : Californië, Verenigde Staten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Delicious. juli 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten