zondag 25 september 2022

Chris LaBrusciano's Gember-knoflooktofu (Vermont, Verenigde Staten)

CHRIS LABRUSCIANO’S GEMBER-KNOFLOOKTOFU

Dit recept is een variatie op een gerecht van de Hungry Mountain Coop in Montpelier, Vermont. De chef-kok, Chris LaBrusciano, vertelde dat het niet met verse gember en knoflook te maken is, alleen met de poederversies ervan. Hier is zijn versie – net zo lekker als eenvoudig. Er is biergist of gistvlokken – dat rijk is aan proteïne, aminozuren en vitamine B – voor nodig. Beide worden in natuurvoedingswinkels verkocht.

3 eetlepels plantaardige olie
450 gram stevige tofu, in blokjes van 2 centimeter
1 volle theelepel knoflookpoeder
1 volle theelepel gemberpoeder
2 eetlepels tamari
1 eetlepel biergistpoeder of gistvlokken


Verhit de olie in een grote koekenpan of wok, bij voorkeur met antiaanbaklaag, op een hoge warmtebron. Doe er de tofu bij. Bak al roerend gedurende 5 minuten, of totdat de blokjes aan alle kanten lichtbruin geworden zijn. Voeg dan het knoflook- en gemberpoeder toe. Draai de warmtebron iets lager en laat, al roerend, nog een minuut koken. Voeg de tamari toe. Draai de warmtebron laag. Laat al roerend nog eens 2 minuten pruttelen. Strooi de gist eroverheen, roer door en neem de pan van de warmtebron.

4 personen

gebied : Vermont, Verenigde Staten
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Madhur Jaffrey’s vegetarische gerechten : Een standaardwerk met meer dan 600 recepten uit de hele wereld / Madhur Jaffrey

Geen opmerkingen: