THIT GA XAO VOI SA VA DAO LON HOT (VERSE KIP MET CITROENGRAS EN CASHEWNOTEN)
plantaardige olie
2 kleine, gedroogde pepertjes
1 teentje knoflook, gehakt
450 gram magere maïskip, in plakjes
½ theelepel suiker
1 eetlepel nuoc mam of lichte sojasaus
3 eetlepels kippenbouillon of water
50 gram geroosterde ongezouten cashewnoten
1 eetlepel citroengras, gehakt
2 sjalotjes, in vieren
Roerbak de pepertjes met enkele druppels olie tot ze doorbakken zijn, maar niet aangebrand.
Roerbak de knoflook goudgeel met nog enkele druppels olie. Voeg de kip, suiker, oestersaus (sic!) en nuoc mam toe en roerbak alles tot de kip goudbruin van kleur is. Draai het vuur laag en voeg de bouillon toe. Laat alles nog enkele minuten garen; roer regelmatig.
Als de kip helemaal gaar is, cashewnoten, citroengras, sjalotjes en pepertjes toevoegen en alles voorzichtig doorroeren; let erop dat de pepertjes heel blijven.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Vietnamees kookboek : Exotische lekkernijen uit Indo-China / Paulette Do Van
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten