CA BASS NUONG VOI XOT GUNG (GEGRILDE ZEEBAARS MET GEMBERSAUS)
1 zeebaars, groot genoeg voor 4 porties, schoongemaakt
sap van 2 limoenen
2 eetlepels dille, gehakt
1 eetlepel sesamolie
1 stukje Chinese stemgember, in reepjes, als garnering
GEMBERSAUS
2 gedroogde Chinese paddenstoelen, geweekt, uitgelekt en dun gesneden (steeltjes verwijderen) of 4 champignons, in dunne plakjes
2 stengels citroengras, geschild en dun gesneden
2 lente-uitjes, fijngehakt
1 Spaanse peper, in dunne ringetjes
1 deciliter gemberwijn
1 eetlepel nuoc mam of lichte sojasaus
1 stukje Chinese stemgember, in reepjes (naar keuze)
2 eetlepels wijnazijn
4 eetlepels water
1 eetlepel maïzena, vermengd met wat water
Wrijf de zeebaars in met de uitgeknepen limoenen. Maak schuine inkepingen aan beide zijden van de vis. Giet het limoensap erover. Strooi de dille erover en zet de vis 2 - 4 uur afgedekt in de koelkast.
Laat alle ingrediënten van de gembersaus behalve de maïzena ten minste 3 minuten samen sudderen. Voeg al roerend de maïzena toe. Draai het vuur laag zodra de saus gebonden is en dek de pan af.
Smeer beide zijden van de zeebaars in met sesamolie. Bak de vis op de barbecue of onder een voorverwarmde grill tot hij net gaar is.
Serveer de vis heet, met de gembersaus er overheen gegoten. Garneer met stemgember.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : visgerecht
bron : Vietnamees kookboek : Exotische lekkernijen uit Indo-China / Paulette Do Van
zondag 10 oktober 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten