CA-RI TOM HUM VOI KHOAI LANG (CURRY MET KREEFT EN ZOETE AARDAPPEL)
25 gram ongezouten boter
450 gram zoete aardappelen, geschild en in blokjes van 2½ centimeter gesneden
1 eetlepel sake of droge sherry
1 hele kreeft, in blokjes van 2½ centimeter gesneden
CURRYSAUS
1 eetlepel plantaardige olie
50 gram ui, gehakt
1 eetlepel knoflook, fijngehakt
2 theelepels garnalenpasta
1 gedroogde Spaanse peper, geplet
2 theelepels komijnzaad
1 eetlepel korianderzaad
1 theelepel gedroogd citroengras, gesneden
1 theelepel gemalen galanga (laos)
2 theelepels citroenschil, fijngehakt
2 eetlepels verse koriander, gehakt
1 theelepel zout
1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)
2 theelepels paprikapoeder (zoet)
Maak eerst de currysaus. Verhit de olie op een matig tot hoog vuur. Voeg ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn (5 minuten). Voeg de garnalenpasta toe en roer tot alles goed vermengd is. Bak het mengsel nog 3 minuten.
Maal peper, komijnzaad, korianderzaad en citroengras tot een grof poeder.
Mix het uienmengsel in een keukenmachine tot het zeer glad is. Voeg de gemalen kruiden, galanga, citroenschil, koriander, zout, kurkuma en paprikapoeder toe en mix alles tot een gladde pasta. Dit levert circa 50 milliliter currysaus op.
Smelt de boter op een matig vuur en bak de aardappelen hierin 15 minuten; laat ze niet aanbranden.
Roer de currysaus en de sake erdoor tot het currymengsel is opgelost. Voeg de blokjes kreeft toe en laat alles nog 2 - 3 minuten koken.
4 - 6 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Vietnamees kookboek : Exotische lekkernijen uit Indo-China / Paulette Do Van
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten