zaterdag 26 december 2020

Rodekool-bietensalade met dadels (Perzië)

RODEKOOL-BIETENSALADE MET DADELS

Knapperige rauwe kool is een veelgebruikt ingrediënt in Iraanse salades. Mijn oma sneed hem in flinterdunne sliertjes en goot er eenvoudigweg wat olijfolie en citroensap over. In dit recept combineer ik rodekool met rauwe rode biet en dadels, wat een gezond, zoet alternatief oplevert voor de oude, vertrouwde witte koolsalade.
Misschien een goede tip voor je volgende kerstdiner: deze rodekoolsalade is erg lekker bij gebraden kip of kalkoen.

2 middelgrote rauwe rode bieten, geschild en geraspt
150 gram rodekool, fijngesneden
65 gram Iraanse of medjouldadels, ontpit en grofgehakt
200 gram verse peterselie, fijngehakt

DRESSING
3 eetlepels extra vergine olijfolie
3 eetlepels citroensap
½ theelepel zeezout
½ theelepel zwarte peper


Doe de biet, de rodekool, de dadels en de peterselie in een grote kom.
Klop alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje door elkaar. Sprenkel de dressing vlak voor het serveren over de salade en hussel alles goed door elkaar.

4 personen

gebied : Perzië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De Perzische keuken : Recepten & verhalen / Yasmin Khan

Geen opmerkingen: