zaterdag 26 december 2020

Maast-o-Chiar ba Anar (Perzië)

MAAST-O-CHIAR BA ANAR (YOGHURT MET KOMKOMMER EN GRANAATAPPELPITJES)

Deze superfrisse dipsaus is een perfect onderdeel van een ‘mezé’. De granaatappelpitjes en walnoten voegen iets heerlijk knapperigs toe.

1 liter Griekse yoghurt
2 kleine Libanese komkommers, grofgeraspt
50 gram walnoten, geroosterd, grofgehakt
½ bos munt, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
zeezout
versgemalen zwarte peper
3 eetlepels granaatappelpitjes (ongeveer een ½ granaatappel)
1 theelepel sumak


Schenk de yoghurt in een kaasdoek of dunne theedoek. Hang deze boven een kom in de gootsteen en laat 2 - 3 uur uitlekken (hoe langer de yoghurt hangt, des te dikker deze wordt).
Schep dan de yoghurt in een kom met de komkommer, walnoten, munt en knoflook. Breng op smaak met zout en peper en schep alles door elkaar. Bestrooi voor het opdienen met de granaatappelpitjes en sumak.

4 - 6 personen

gebied : Perzië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Pardiz : Een culinaire reis door Perzië / Manuela Darling-Gansser

Geen opmerkingen: