REEBIEFSTUK IN ROZEBOTTELSAUS
500 gram reebiefstuk
2 delen rode wijn
1 deel water
zout
wijnazijn
SAUS
ongezoete rozebottelpuree
kookvocht
70 gram boter
1 volle eetlepel bloem
citroenrasp
een snufje gemalen kruidnagels
een snufje suiker
Leg het vlees in een pan en bedek het met 2 delen rode wijn, 1 deel water, zout naar smaak en wat wijnazijn. Doe en deksel op de pan en laat het vlees gaarkoken. Als het vlees gaar is, giet dan het kookvocht af en houd het vlees warm.
Maak nu de saus. Doe het kookvocht en de rozebottelpuree in een pan en roer tot er een gebonden saus ontstaat. Neem de pan van het vuur. Maak een lichtbruine roux van de boter en de bloem. Voeg de rozebottelsaus al roerend geleidelijk toe. Roer er citroenrasp, gemalen kruidnagelpoeder en suiker door. Breng de saus nog een keer aan de kook en haal de pan van het vuur. Snijd het vlees in plakken, giet e saus erover en dien op.
4 personen
gebied : Griekenland
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De Griekse keuken / Barbara Lüdecke
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten