SALADE MET APPEL EN WALNOTEN
½ sinaasappel
1 citroen
1 grote zure appel
3 eetlepels olie
1 eetlepel gembernat
zout
½ theelepel kruidnagelpoeder
1 krop sla
10 halve gepelde walnoten
Sinaasappel en citroen uitpersen. Appel wassen of schillen, klokhuis verwijderen en in schijfjes snijden. Besprenkelen met 2 eetlepels sinaasappel-citroensap. In slaschaal doen: rest van sinaasappel-citroensap, olie, gembernat, zout en kruidnagelpoeder. Tot sausje roeren.
Sla wassen en uitslaan. In stukjes scheuren. Door sausje scheppen: appel, sla en walnoten.
4 personen
voedingswaarde : 160 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten
gerechtsoort : salade
bron : Tip maart 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten