MASALA BANGRA
Voor dit gerecht uit Bombay en Goa kan men het best verse haringen gebruiken.
4 verse haringen
3 eetlepels citroensap
2 theelepels zout
stukje gemberwortel
4 teentjes knoflook
1 volle theelepel kurkuma (geelwortel)
1 theelepel cayennepeper
1 afgestreken eetlepel korianderzaadjes
2 uien
3 eetlepels olie
1 citroen
Maak de haringen schoon maar laat kop en staart eraan. Wrijf de buitenzijde in met de helft van citroensap en zout. Snipper gember en knoflook ragfijn en stamp ze met de rest van de kruiden, citroensap en zout tot een homogene massa. Fruit de gesnipperde uien in olie goudgeel en roer er dan het kruidenmengsel door. Neem de pan na 5 minuten van het vuur en vul de haringen met het uimengsel. Rooster de vissen boven houtskool of onder de ovengrill aan beide zijden goudbruin. Geef er partjes citroen bij.
4 personen
gebied : Bombay en Goa, India
gerechtsoort : visgerecht
bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson
dinsdag 6 juli 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten