dinsdag 6 juli 2021

Masala Bangra (Bombay en Goa, India)

MASALA BANGRA

Voor dit gerecht uit Bombay en Goa kan men het best verse haringen gebruiken.

4 verse haringen
3 eetlepels citroensap
2 theelepels zout
stukje gemberwortel
4 teentjes knoflook
1 volle theelepel kurkuma (geelwortel)
1 theelepel cayennepeper
1 afgestreken eetlepel korianderzaadjes
2 uien
3 eetlepels olie
1 citroen


Maak de haringen schoon maar laat kop en staart eraan. Wrijf de buitenzijde in met de helft van citroensap en zout. Snipper gember en knoflook ragfijn en stamp ze met de rest van de kruiden, citroensap en zout tot een homogene massa. Fruit de gesnipperde uien in olie goudgeel en roer er dan het kruidenmengsel door. Neem de pan na 5 minuten van het vuur en vul de haringen met het uimengsel. Rooster de vissen boven houtskool of onder de ovengrill aan beide zijden goudbruin. Geef er partjes citroen bij.

4 personen

gebied : Bombay en Goa, India
gerechtsoort : visgerecht

bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson

Geen opmerkingen: