maandag 13 april 2020

Libanese kibbe met yoghurtdip (Libanon)

LIBANESE KIBBE MET YOGHURTDIP

1 liter volle yoghurt
125 gram couscous
500 gram kipfilet, in blokjes
2 grote uien, in ringen
4 takjes platte peterselie, alleen het blad
1 theelepel kaneel
2 theelepels gemalen chili
1 teen knoflook, fijngesneden
5 eetlepels olijfolie
50 gram pijnboompitten
15 gram verse munt, fijngesneden


Spoel een schone theedoek goed uit onder de kraan. Leg de doek in een zeef en zet deze op een kom of pan. Giet de yoghurt in de theedoek en laat 8 uur in de koelkast uitlekken.
Doe de couscous in een kom en schenk er 100 milliliter kokend water over. Laat even staan en roer los met een vork.
Schep de kipfilet in de keukenmachine en maal samen met 1 ui, de peterselie, de kaneel, 1 theelepel chili, de knoflook en 2 eetlepels olie tot een gladde massa. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep het kipmengsel bij de couscous en kneed met de handen door elkaar.
Verwarm de oven voor op 190°C. Vorm met natte handen 8 langwerpige, eivormige stukken kibbe van het kipmengsel, bestrijk deze dun met 2 eetlepels olie en leg ze in de ovenschaal. Bak de kibbe in 40 minuten goudbruin en gaar. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten in 3 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en fruit de resterende uiringen in 5 minuten goudgeel. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de kibbe op een grote schaal en schep de hangop in het midden. Leg de ui op de hangop en strooi de rest van de chili, de pijnboompitten en de munt over het gerecht.

4 personen

voedingswaarde : 665 kcal p.p.
bereidings- / wacht- / oventijd : 20 minuten / 8 uur / 40 minuten

gebied : Libanon
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Allerhande mei 2010

Geen opmerkingen: