maandag 13 april 2020

Sarma od Kiselog Kupusa (Joegoslavië)

SARMA OD KISELOG KUPUSA (GEVULDE ZUURKOOLBLADEREN)

400 gram gehakt
2 uien, gesnipperd
1 ei
50 gram gekookte rijst
paprikapoeder
zout
peper
1 hele krop zuurkool (niet gesneden)
1 pittig gedroogd worstje (bijvoorbeeld chorizo)
100 gram gerookt spek
10 gram bloem
olie
1 laurierblad


Meng het gehakt met gesnipperde uien, het ei, de rijst, het paprikapoeder, peper en zout. Haal de bladeren van de kop zuurkool los en vul ze met het vleesmengsel. Vouw ze dicht zodat kleine pakketjes ontstaan. Snijd de worst en het spek in stukjes. Leg de pakketjes zuurkool in een ruime pan en doe de worst en het spek erbij. Voeg zoveel koud water toe dat alles net onder staat. Breng het water tegen de kook aan en laat het gerecht in 1 uur gaar worden. Bak in een kleine pan de bloem kort in een laagje olie. Blus, zodra de bloem begint te kleuren, af met vocht uit de pan met de zuurkoolpakketjes. Blijf roeren en gebruik genoeg vocht om een saus te krijgen. Giet deze saus terug bij de zuurkoolpakketjes en meng alles voorzichtig. Verwarm de oven voor op 175°C en zet de pan zonder deksel nog een half uur in de oven om het gerecht door en door gaar te laten worden.

4 personen

gebied : Joegoslavië
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Smaak van een land dat niet meer bestaat : Recepten uit voormalig Joegoslavië / Zrinka Oberman en Goran Todorović

Geen opmerkingen: