MEDITERRANE VISSOEP
3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
1 prei, in dunne ringen
2 teentjes knoflook, geperst
2 tomaten, ontveld, in blokjes
dun afgesneden schil van ½ sinaasappel
½ venkelknol, in reepjes
10 draadjes saffraan
1 blaadje laurier
2 takjes tijm
1 theelepel venkelzaad
600 gram visfilet, in repen (diepvries, bijvoorbeeld kabeljauw of koolvis)
zout
peper
1 stokbrood, in plakjes, geroosterd
Olie in ruime pan verhitten en ui hierin 10 minuten bakken. Prei, knoflook, tomaten, sinaasappelschil en venkel toevoegen en 5 minuten meebakken.
1 Liter kokend water erbij schenken en saffraan, laurier, tijm en venkelzaad toevoegen. Mengsel aan de kook brengen en 15 minuten laten koken. Sinaasappelschil, laurierblaadje en tijm verwijderen.
Soep pureren, zeven en met zout en peper op smaak brengen. Soep opnieuw aan de kook brengen, vis toevoegen en soep nog 5 minuten zachtjes laten koken. Serveren met plakjes geroosterd stokbrood besmeerd met rouille.
4 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Culinair april 1997
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten