PROVENÇAALSE RUNDERREEPJES
40 gram boter of margarine
1 zakje aardappelschijfjes (450 gram)
1 zakje miniworteltjes (300 gram)
6 bosuitjes
zout
200 gram runderreepjes
1 eetlepel Provençaalse kruiden
In koekenpan helft van boter verhitten en aardappelschijfjes in 10 minuten lichtbruin en gaar bakken. Regelmatig omscheppen.
Intussen in pan met weinig water worteltjes in 2 minuten beetgaar koken en afgieten. Bosuitjes schoonmaken en in lange dunne repen snijden. Worteltjes, bosui en zout door aardappelschijfjes scheppen. Al omscheppend 2 minuten meewarmen.
Intussen in koekenpan rest van boter verhitten. Runderreepjes met Provençaalse kruiden in 5 minuten bruin en gaar bakken. Runderreepjes over twee borden verdelen en gebakken aardappeltjes met groenten ernaast scheppen.
2 personen
voedingswaarde : 484 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Provence, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Allerhande september 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten