VRUCHTENSALADE MET OLIJVEN
1 (bloed)sinaasappel
1 handsinaasappel
1½ eetlepel olie
1 eetlepel citroenmelisseazijn
1 theelepel Franse mosterd
zout
versgemalen peper
1 banaan
6 groene olijven
Sinaasappels dik schillen en witte velletjes verwijderen. Sinaasappels overdwars in dunne plakjes snijden. Plakjes in stukjes snijden. (Van beide sinaasappels 2 plakjes apart houden voor garnering.) In kom doen: olie, azijn, mosterd, zout en peper. Tot sausje roeren.
Banaan pellen. In dunne plakjes snijden. Aan sausje sinaasappelstukjes en banaan toevoegen. Door elkaar scheppen. Achtergebleven sinaasappelplakjes halveren. Langs rand van schaaltje (om en om rood en oranje) sinaasappelplakjes leggen. In midden vruchtensalade scheppen. Olijven erover verdelen.
2 personen
voedingswaarde : 215 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip maart 1987
vrijdag 20 maart 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten