vrijdag 20 maart 2015

Vruchtensalade met olijven

VRUCHTENSALADE MET OLIJVEN

1 (bloed)sinaasappel
1 handsinaasappel
1½ eetlepel olie
1 eetlepel citroenmelisseazijn
1 theelepel Franse mosterd
zout
versgemalen peper
1 banaan
6 groene olijven


Sinaasappels dik schillen en witte velletjes verwijderen. Sinaasappels overdwars in dunne plakjes snijden. Plakjes in stukjes snijden. (Van beide sinaasappels 2 plakjes apart houden voor garnering.) In kom doen: olie, azijn, mosterd, zout en peper. Tot sausje roeren.
Banaan pellen. In dunne plakjes snijden. Aan sausje sinaasappelstukjes en banaan toevoegen. Door elkaar scheppen. Achtergebleven sinaasappelplakjes halveren. Langs rand van schaaltje (om en om rood en oranje) sinaasappelplakjes leggen. In midden vruchtensalade scheppen. Olijven erover verdelen.

2 personen

voedingswaarde : 215 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip maart 1987

Geen opmerkingen: