BOERENJONGENS
500 gram gele rozijnen
250 gram kristalsuiker
stukje pijpkaneel
1 liter inmaakbrandewijn
Rozijnen wassen. 2½ deciliter water met suiker aan de kook brengen en 10 minuten op zacht vuur laten koken. Stukje pijpkaneel verwijderen. Rozijnen uit kookvocht nemen en laten uitlekken. Rozijnen in weckpot scheppen. Suikerstroopje 5 minuten laten inkoken en na afkoelen over rozijnen schenken. Brandewijn erover schenken en pot luchtdicht afsluiten. Pot minstens 2 maanden op donkere plaats wegzetten. U kunt boerenjongens ongeveer 1 jaar bewaren.
20 glaasjes
voedingswaarde : 280 kcal. per glas
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Oost-Nederland
gerechtsoort : drank
bron : Tip Culinair maart 1996, Country Kookboek
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten