WATERGRUWEL MET ABRIKOZEN
1 citroen
50 gram vluggort
50 gram gedroogde abrikozen
100 gram rozijnen
2 deciliter appelsap
75 gram suiker
Citroen goed wassen en een stuk schil er dun afsnijden. In pan doen: ¾ liter water, vluggort en citroenschil. Met deksel op pan 15 minuten zachtjes koken. Intussen de abrikozen wassen en in kleine stukjes snijden. Abrikozen en rozijnen door de gort roeren. Nog 10 minuten zachtjes koken. Appelsap en suiker erdoor roeren. Watergruwel door en door heet laten worden. Citroenschil verwijderen. Watergruwel is zowel warm als koud lekker.
4 personen
voedingswaarde : 230 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gebied : Nederland
gerechtsoort : nagerecht
bron : Allerhande maart 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten