FLODDERS
500 gram gedroogde abrikozen
schil van 1 citroen
200 gram kristalsuiker
1 liter brandewijn
½ vanillestokje
Abrikozen wassen. Citroenschil met ½ liter water aan de kook brengen en suiker hierin oplossen. Van vuur af abrikozen toevoegen en afgedekt 24 uur laten weken. Abrikozen met weekvocht in weckfles doen, brandewijn erover schenken en vanillestokje tussen abrikozen steken. Fles goed afgesloten minstens 2 maanden op een donkere koele plek laten staan. Flodders af en toe voorzichtig omroeren. Flodders kunt u ongeveer 1 jaar bewaren.
15 glaasjes
voedingswaarde : 280 kcal per glas
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Zeeland
gerechtsoort : drank
bron : Tip Culinair maart 1996, Country Kookboek
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten