maandag 4 augustus 2014

Zuurkoolgoelasj (Hongarije)

ZUURKOOLGOELASJ

50 gram reuzel
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
500 gram in blokjes gesneden magere varkenslappen
500 gram in stukjes gehakte varkenskrabbetjes
2 schoongemaakte en in reepjes gesneden rode paprika’s
2 theelepels paprikapoeder
750 gram zuurkool
zout
peper
3 deciliter water
2 deciliter zure room


Verhit de reuzel in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui ca. 3 minuten. Voeg de blokjes vlees en de krabbetjes toe en bak deze onder regelmatig omscheppen rondom lichtbruin. Voeg de reepjes paprik, het paprikapoeder, de zuurkool en wat zout en peper toe. Schep alles goed dooreen. Voeg zoveel water toe dat het gerecht net onder staat. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de goelasj ca. 1 uur zachtjes koken tot alles gaar is.
Schenk de zure room vlak voor het serveren over de goelasj.
Geef hierbij gekookte aardappelen.

land : Hongarije
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Hongaars koken / Redactie : Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: