maandag 4 augustus 2014

Kip met leverpastei (Hongarije)

KIP MET LEVERPASTEI

1 kip van circa 1250 g
zout
zwarte peper uit de molen
2 sneden oud brood, ontkorst
4 eetlepels melk
125 g leverpastei
75 g knoflookworst, fijngehakt
1 ei, hardgekookt, gepeld en fijngehakt
1 eetlepel peterselie
50 g boter, gesmolten


Bestrooi de kip van binnen en van buiten met wat zout en peper. Week het brood in de melk. Vermeng in een kom het geweekte brood met de leverpastei, de knoflookworst, het ei en de peterselie. Vul de buikholte van de kip met dit mengsel. Bestrijk de buitenkant van de kip met de boter. Verpak de kip in een groot stuk aluminiumfolie. Braad de kip circa 1 uur in de op 175 ºC voorverwarmde oven tot ze gaar is. Verwijder de folie en leg de kip op een schaal. Snijd de kip aan tafel in stukken.

4 personen

land : Hongarije
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee

Geen opmerkingen: