maandag 4 augustus 2014

Dorozsmai Molnárponty (Hongarije)

DOROZSMAI MOLNÁRPONTY (KARPER À LA DOROZSMA)

600 g karperfilet
100 g gerookt spek
zout
1 grote ui
3 paprika’s
2 grote tomaten
250 g champignons
4 el bloem
50 gr vet
1 tl paprikapoeder
2 dl zure room
300 g lebbencs (deegwaar)


Snijd de filets in moten van 4 - 5 cm. Snijd het spek in reepjes en lardeer de vis hiermee met een lardeernaald. Voeg zout toe en laat de vis een paar minuten staan. Pel de ui en snipper hem fijn. Verwijder de zaadjes uit de paprika’s en snijd ze in ringen. Ontvel de tomaten, veeg de paddestoelen schoon en snijd beide in plakjes. Wentel de moten door de bloem, bak ze knapperig en haal ze uit de pan. Fruit de ui in het braadvet, neem de pan van het vuur, voeg de paprikapoeder toe en schenk er direct wat water bij. Smoor hierin de groenten, voeg zure room toe en breng het geheel aan de kook. Leg de moten in de saus en kook ze in 15 minuten op laag vuur gaar; schud de pan af en toe heen en weer. Kook de lebbencs. Haal de vis voorzichtig uit de pan. Meng de hete knoedels met de groenten. Schep ze in een vuurvaste schaal, leg de vis erop en verwarm het geheel kort in de voorverwarmde oven op 150 ºC. Garneer de visschotel met tomaat en paprika.

4 personen

land : Hongarije
gerechtsoort : visgerecht

bron : Hongaarse specialiteiten / Anikó Gergely

Geen opmerkingen: