maandag 4 augustus 2014

Gevulde kalkoenborst (Hongarije)

GEVULDE KALKOENBORST

1 kalkoenborst à ca. 500 g
zout
peper
150 g knoflookworst
2 gepelde hardgekookte eieren
1 sneetje oud brood zonder korst
2 eetlepels melk
2 dl droge wijn


Trek het vel van de kalkoenborst af, maar zorg ervoor dat het vel heel blijft. Bestrooi de kalkoenborst met wat zout en peper. Pureer de knoflookworst met de hardgekookte eieren in een mixer-blender of andere keukenmachine. Week het sneetje brood in de melk. Vermeng het geweekte brood met de worst-eierpuree. Bestrijk de kalkoenborst met het mengsel. Leg het vel terug op de kalkoenborst en zet dit vast met cocktailprikkertjes. Leg de gevulde kalkoenborst in een pan en schenk er de wijn bij. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de kalkoenborst ca. 2 uur zachtjes stoven tot hij gaar is.
Geef hierbij gebakken aardappelen en een salade.

4 personen

land : Hongarije
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Hongaars koken / Redactie : Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: