woensdag 12 mei 2021

Perdizes Fritas (Portugal)

PERDIZES FRITAS (GEBRADEN PATRIJZEN)

2 patrijzen
2 teentjes knoflook
olijfolie
2 glazen witte wijn
1 bosje fijngehakte peterselie
1 deciliter bouillon
1 eetlepel maïzena
zout

Was de patrijzen en snijd ze in de lengte doormidden. Wrijf ze in met knoflook uit de knijper en zout.
Verhit flink wat olijfolie (1½ à 2 deciliter) in een pan en bak daarin de in tweeën gesneden patrijzen goudbruin. Haal met een lepel vervolgens bijna alle olie uit de pan en blus het gevogelte nu met 2 glazen witte wijn. Voeg fijngehakte peterselie en wat bouillon toe. Kook nu de patrijzen tot ze gaar zijn. Haal ze vlak voor het serveren uit de pan en bind het vocht met een eetlepel maïzena. Goed roeren tot er een mooie saus is ontstaan. Giet de saus ten slotte over de stukken patrijs. Geef er salade en pommes frites bij.

4 personen

gebied : Portugal
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Portugese keuken : 200 Verrukkelijke oorspronkelijke recepten / Márcia Zoladz

Geen opmerkingen: