woensdag 12 mei 2021

Ortikia Piláfi (Griekenland)

ORTIKIA PILÁFI (KWARTELS MET RIJST)

10 - 12 kwartels
½ kop boter
1 fijngesnipperde ui
5 rijpe vleestomaten
2 koppen rijst
zout
peper


Maak de kwartels schoon, door een lap katoen te overgieten met alcohol en aan te steken. Hiermee schroeit u de haren van de kwartel af en alle ongerechtigheden. Bestrooi ze met zout en peper en bak ze met de ui in de boter. Als de uitjes lichtbruin zijn voegt u de tomaten (schoongemaakt en kleingesneden) erbij. Laat de kwartels met de saus 2 tot 3 minuten koken en vul het met 3 koppen water aan. Als het 5 - 10 minuten gekookt heeft voegt u 2 andere koppen water erbij en de rijst. Maak het vuur lager en roer het constant zodat het gerecht niet aanbakt. Als het vocht is opgenomen en de rijst gaar is serveert u het met versgemalen peper.

5 - 6 personen

voedingswaarde : 620 kcal p.p.

gebied : Griekenland
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Griekse keuken : 222 Recepten / Sofia Souli

Geen opmerkingen: