WORTELSALADE MET PISTACHENOTEN
350 gram wortels, geschrapt en grof geraspt
15 gram verse munt, fijngehakt
15 gram verse peterselie, fijngehakt
2 eetlepels citroensap
3 eetlepels extra vergine olijfolie
1 eetlepel granaatappelmelasse
½ theelepel zeezout
½ theelepel zwarte peper
20 gram pistachenoten, grofgehakt
Meng de wortel, de munt en de peterselie in een grote kom.
Maak de dressing. Klop het citroensap, de olijfolie, de granaatappelmelasse, het zout en de peper in een kommetje door elkaar. Giet de dressing over de wortelsalade en meng alles goed.
Rooster de pistachenoten 1 minuut in een droge koekenpan op halfhoog vuur. Bestrooi de salade vlak voor het serveren met de pistachenoten.
4 personen
gebied : Iran
gerechtsoort : salade
bron : De Perzische keuken : Recepten & verhalen / Yasmin Khan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten