LOMBO DE PORCO COM AMEIXAS PRETAS (VARKENSFILET MET GEDROOGDE PRUIMEN)
2 kilogram varkensvlees
4 uien
een paar plakken vers vet spek
1 glas droge witte wijn
MARINADE
4 teentjes knoflook
1 ui
1 laurierblad
½ glas droge witte wijn
zout
peper
PUREE VAN GEDROOGDE PRUIMEN
300 gram gedroogde pruimen
2 appels
1 eetlepel suiker
15 gram boter
GARNEREN
4 plakken tomaat
waterkers
Maak een marinade van de gesnipperde knoflook en ui, het laurierblad, de wijn en wat zout en peper. Wrijf het vlees rondom in met de marinade en laat een nacht lang intrekken.
Leg het vlees de volgende dag in de braadpan op de in ringen gesneden uien, dek af met de plakken spek en schuif de pan 2 uur in de op 180°C voorverwarmde oven.
Doe de gedroogde pruimen, de geschilde en in blokjes gesneden appels, de suiker en de boter voor de pruimenpuree in een pan met een scheutje water en laat koken tot de pruimen zacht zijn. Roer het mengsel door een zeef en laat de puree op het vuur nog wat indikken.
Schep na 2 uur het overtollige vet uit de braadpan en blus de aanbaksels af met de wijn en een scheut water. Snijd het vlees in plakken en leg ze dakpansgewijs in een kring op een schaal. Schep de pruimenpuree in het midden van de schaal en garneer met de plakken tomaat en de waterkers.
6 personen
gebied : Brazilië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Kookkunst uit Brazilië : Eetcultuur & recepten / Moema Parente Augel
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten