PALTAS RELLENAS (GEVULDE AVOCADO’S)
De avocado, door de Spanjaarden aguacate genoemd, is van Nahuatl origine en heet in de meeste Zuid-Amerikaanse landen palta. De avocado’s in Brazilië zijn klein en rond. De hoeveelheden in onderstaand recept zijn zeer globaal, aangezien de grootte van avocado’s nogal uiteenloopt. De vulling kan ook bestaan uit koude kip.
4 avocado’s
200 gram gepelde garnalen
enkele blaadjes sla
1 deciliter mayonaise
2 hardgekookte eieren
Schil de avocado’s voorzichtig af, snijd ze in de lente in tweeën en verwijder de pit. Schep er ook enkele lepels van het vruchtvlees uit en snijd dit in kleine stukjes. Vermeng deze met garnalen, mayonaise en fijngesneden slablaadjes en vul hiermee de halve avocado’s. Garneer met plakjes hardgekookt ei.
4 personen
gebied : Brazilië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten