dinsdag 7 juli 2020

Paltas Rellenas (Brazilië)

PALTAS RELLENAS (GEVULDE AVOCADO’S)

De avocado, door de Spanjaarden aguacate genoemd, is van Nahuatl origine en heet in de meeste Zuid-Amerikaanse landen palta. De avocado’s in Brazilië zijn klein en rond. De hoeveelheden in onderstaand recept zijn zeer globaal, aangezien de grootte van avocado’s nogal uiteenloopt. De vulling kan ook bestaan uit koude kip.

4 avocado’s
200 gram gepelde garnalen
enkele blaadjes sla
1 deciliter mayonaise
2 hardgekookte eieren


Schil de avocado’s voorzichtig af, snijd ze in de lente in tweeën en verwijder de pit. Schep er ook enkele lepels van het vruchtvlees uit en snijd dit in kleine stukjes. Vermeng deze met garnalen, mayonaise en fijngesneden slablaadjes en vul hiermee de halve avocado’s. Garneer met plakjes hardgekookt ei.

4 personen

gebied : Brazilië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson

Geen opmerkingen: