zaterdag 11 april 2020

Salade Auvergnate (Auvergne, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk)

SALADE AUVERGNATE

1 grote krop friséesla
200 gram bleu d’Auvergne
1 deciliter walnotenolie
50 centiliter rode wijnazijn
2 tenen knoflook
½ eetlepel dijonmosterd
2 eetlepels honing
200 gram gerookte tofu
zout
50 gram gepelde walnoten
12 kerstomaatjes


Was de sla goed en verdeel hem over 6 borden. Verkruimel de bleu d’Auvergne erover. Pel de knoflook en pers hem uit boven de olie. Maak een vinaigrette van ¾ van de notenolie, azijn, mosterd, honing en knoflook en giet deze over de salade. Snijd de tofu in blokjes en bak hem in de rest van de olie knapperig. Strooi er wat out over en voeg ze toe aan de sla. Decoreer met de walnoten en hier en daar een kerstomaatje.

6 personen

voedingswaarde : 390 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 min.

land : Auvergne, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
gerechtsoort : salade

bron : Sla! april 1999

Geen opmerkingen: