zondag 12 april 2020

Hamaan bi Nabieb (Libanon)

HAMAAN BI NABIEB (GESMOORDE KWARTELS UIT LIBANON)

8 panklare kwartels
2 theelepels zout
8 plakken doorregen spek
4 eetlepels rozijnen
4 eetlepels olie
2 eetlepels boter of margarine
3 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
1 deciliter water of kippenbouillon
1 theelepel piment
zout
kaneel
2 eetlepels tomatenpuree


Spoel de panklare kwartels af onder koud water en dep ze van binnen en van buiten goed droog.
Wrijf ze in met zout aan alle kanten en omwikkel ze elk met een lapje spek en steek dit vast met een prikkertje.
Week de rozijnen in lauw water en verhit intussen de olie en de boter in een ruime braadpan.
Bak het gevogelte bij porties aan alle kanten bruin in 12 minuten.
Schep de kwartels uit de pan en bak in hetzelfde vet de gesnipperde uien en knoflook goudgeel. Giet er water of kippenbouillon bij en voeg de geweekte rozijnen, piment, zout naar behoefte, een snufje kaneel en de tomatenpuree toe.
Laat deze saus 15 minuten wat inkoken en zeef ze dan.
Leg de kwartels in deze saus en laat ze in 30 - 40 minuten afgedekt gaar smoren.
Serveer ze met gekookte rijst, waaraan tijdens het koken 1 - 2 theelepels saffraanpoeder is toegevoegd.

4 personen

gebied : Libanon
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Een culinaire wereldreis : Ingrediënten, bereidingswijzen en menu’s uit 36 landen / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: