CITRUS-SORBET MET LIMOEN- EN CITROENSCHILLETJES
3 citroenen
3 limoenen
325 gram kristalsuiker
Citroenen en limoenen met citroentrekker schillen, zodat dunne reepjes schil ontstaan. Citroenen en limoenen uitpersen. Citroen- en limoensap met 175 gram kristalsuiker en 2 ½ deciliter water aan de kook brengen en 2 minuten zachtjes laten doorkoken. Mengsel laten afkoelen en in 30 minuten in de ijsmachine tot ijs draaien of in ijlaatje in 6 uur laten bevriezen. Bij bevriezen in ijslaatje ijs enkele malen doorscheppen. Reepjes citroen- en limoenschil in ruim kokend water 1 minuut koken. Reepjes met koud water afspoelen en droogdeppen. 150 Gram kristalsuiker en 1 deciliter water aan de kook brengen, reepjes schil toevoegen en 5 minuten op zacht vuur laten meekoken. Reepjes schil uit siroop scheppen en in zeef laten uitlekken. IJs over glazen verdelen en reepjes schil erover strooien.
4 - 6 personen
voedingswaarde : 265 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 30 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip Culinair november 1997, Dessertspecial
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten