vrijdag 29 november 2013

Humitas (Uruguay)

HUMITAS (GEVULDE MAISSCHEDEN)

4 koppen (8 kolven) verse maïskorrels
3 eetlepels boter
1 ui, gesnipperd
1 tomaat, geschild, van zaad ontdaan en gehakt
½ theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
1 theelepel suiker
¼ kop melk
2 eieren


Haal de maïskorrels van de kolven. Bewaar de kolven. Neem de grootste maïsscheden (bladeren van de maïskolven) en bedek ze met kokend water om ze zacht te maken. Maak de boter heet in een braadpan, voeg de ui toe en bak 5 minuten tot ze zacht is. Voeg de tomaat, zout, peper en suiker toe en laat het 5 minuten koken. Doe de maïs, melk en eieren erbij en laat het al roerend 10 minuten zachtjes koken. Maak de maïsscheden droog en doe 3 eetlepels van het mengsel in het midden van elke schede. Als de scheden klein zijn, neem dan 2 eetlepels voor elke humitas. Vouw de zijkanten van de scheden om de vulling en sla de twee uiteinden over elkaar heen. Maak ze stevig vast met een touwtje. Schik de lege kolven op de bodem van een grote, wijde pan en giet er kokend water overheen zodat ze net onder staan. Leg daar de humitas bovenop. Sluit de pan goed, zodat de stoom niet kan ontsnappen en laat ze 30 minuten koken. Neem de pan van het vuur, maak de touwtjes los en stapel ze op een warme vleesschotel zonder de maïsscheden te openen.

4 - 6 personen

gebied : Uruguay
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De Zuid- en Midden Amerikaanse keuken / Susan Bensusan

Geen opmerkingen: