AUBERGINES MET EEN PIMIENTO-DRESSING
250 gram aubergines, in blokjes gesneden
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 eetlepel limoen- of citroensap
zout
1 lente-uitje, fijngehakt
1 stengel bleekselderij, fijngehakt
enkele slablaadjes
DRESSING
100 gram pimiento’s of paprika zoetzuur, uitgelekt
1 eetlepel witte azijn
1 theelepel mosterd
60 milliliter karnemelk of melk
Zet de aubergines op met een beetje water, breng alles aan de kook, voeg de knoflook, het limoen- of citroensap en wat zout toe en kook ze 10 minuten tot ze net gaar zijn. Laat de aubergines uitlekken en afkoelen. Bereid intussen de dressing door de ingrediënten met een keukenmachine te mengen. Voeg zonodig wat meer karnemelk of melk toe tot er een romige dressing ontstaat. Meng de afgekoelde aubergines met het lente-uitje en de bleekselderij en breng de groenten op smaak met wat zout. Giet de dressing over het auberginemengsel en dien het direct op.
2 personen
gebied : Uruguay
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Verandering van spijs : Een wereldselectie van pittige en kruidige gerechten / Troth Wells
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten