donderdag 24 december 2009

Slaatje van vier soorten paprika

SLAATJE VAN VIER SOORTEN PAPRIKA

1 kleine ui
½ groene, gele, oranje en rode paprika
2 wortelen
een klein handje olijven naar keuze
2 Prunella of Romeinse tomaten
50 gr buffelmozzarella
50 gr kruimelige fel afsmakende geitenkaas (bv crottin)
drie eetlepels pesto Genovese
drie eetlepels olijfolie met truffel
zwarte peper
een klein handvol basilicumblaadjes
Parmezaankaas

Je begint met de ui in zeer fijne brunoise te snijden. De paprika, wortelen, tomaat en basilicum, kaas, olijven moet je in julienne snijden. Voeg peper, pesto, zout en olijfolie toe en rasp er flink wat Parmezaanse kaas over. Dit alles voorzichtig mengen. Nu heb je al een lekker slaatje voor bij bv carpaccio, BBQ of bij eender wat.
Je kunt er ook een op zich staand voorgerechtje van maken. Daarvoor laat je de Parmezaanse kaas uit het slaatje en volg je de volgende stappen: Schik wat notensla (rucola) op een bord. Schik hierover wat Gandaham en lepel het gemengd slaatje in het midden van het bord. Schaaf wat parmezaankrullen op de sla om het te versieren en je kunt smullen!

4 personen

gerechtsoort : salade

bron : Angelique [de gezellige eethoek]

Geen opmerkingen: