De tiere, oftewel gierstcouscous uit Senegal en Mali, die als bassi salte
bij de warme maaltijd wordt gegeten, wordt ook wel geserveerd aan het eind
van de maaltijd. Wanneer hij als toetje wordt gegeten, wordt hij gekoeld
geserveerd met gezoete karnemelk, sow. Het recept is simpel, maar dit
dessert ligt zwaar op de maag en de karnemelk maakt het koel en verfrissend.
7½ deciliter karnemelk, gekoeld
suiker naar smaak
gekookte gierstcouscous of gewone couscous, een hoeveelheid van 7½ deciliter
in een maatbeker
Zoet de karnemelk met suiker naar smaak. Schep de gekookte gierstcouscous in
een schaal of in afzonderlijke kommetjes en giet de gezoete karnemelk
eroverheen. Meng goed en serveer op kamertemperatuur.
6 personen
land : Senegal
gerechtsoort : nagerecht
bron : Koken in Afrika : en culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica
B. Harris
Geen opmerkingen:
Een reactie posten