zaterdag 8 februari 2025

Chermoula (Marokko)

CHERMOULA

Chermoula bestaat voornamelijk uit verse koriander, citroen en pepers; hij geeft marinades, gegrilde gerechten en groentetajines een kenmerkende pittige citrussmaak. Is harissa vooral scherp, chermoula is licht en citroenachtig met een klein beetje pit. Hij kan het best op de dag zelf worden bereid.

2 – 3 teentjes knoflook, grof gehakt
1 rode chilipeper, zonder zaad en grof gehakt
1 0 2 eetlepels komijnzaad
1 theelepel zeezout
grote bos verse koriander, fijngehakt
mespunt saffraandraadjes, in een beetje water geweekt
versgeperst sap van 1 citroen
3 – 4 eetlepels olijfolie


Doe de knoflook, chilipeper, het komijnzaad en zout in een vijzel en stamp alles tot een grove pasta. Voeg de koriander toe en stamp alles zo fijn mogelijk. Roer de saffraan met het weekwater erdoor, gevolgd door het citroensap en de olijfolie.

4 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : kruidenmengsel

bron : Vegetarische tajines & couscous : 65 Verrukkelijke recepten voor Marokkaanse gerechten / Ghillie Başan

Geen opmerkingen: