CHERMOULA
Chermoula bestaat voornamelijk uit verse koriander, citroen en pepers; hij geeft marinades, gegrilde gerechten en groentetajines een kenmerkende pittige citrussmaak. Is harissa vooral scherp, chermoula is licht en citroenachtig met een klein beetje pit. Hij kan het best op de dag zelf worden bereid.
2 – 3 teentjes knoflook, grof gehakt
1 rode chilipeper, zonder zaad en grof gehakt
1 0 2 eetlepels komijnzaad
1 theelepel zeezout
grote bos verse koriander, fijngehakt
mespunt saffraandraadjes, in een beetje water geweekt
versgeperst sap van 1 citroen
3 – 4 eetlepels olijfolie
Doe de knoflook, chilipeper, het komijnzaad en zout in een vijzel en stamp alles tot een grove pasta. Voeg de koriander toe en stamp alles zo fijn mogelijk. Roer de saffraan met het weekwater erdoor, gevolgd door het citroensap en de olijfolie.
4 personen
gebied : Marokko
gerechtsoort : kruidenmengsel
bron : Vegetarische tajines & couscous : 65 Verrukkelijke recepten voor Marokkaanse gerechten / Ghillie Başan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten