KHAO NEOW (GESTOOMDE KLEEFRIJST)
Kleefrijst wordt veel in het noorden en noordoosten gegeten. Soms wordt er over zoete rijst gesproken, vanwege de smaak van deze rijst. Deze rijst wordt ook vaak gebruikt om rijstwijn en azijn te maken.
1 kilogram kleefrijst
Doe de rijst in een steelpan of kom en voeg zoveel water toe dat de rijst onder staat. Wrijf de rijstkorrels tussen uw vingers en giet het melkachtige water af. Voeg schoon water toe en herhaal dit proces tot het water helder is.
Laat de rijst onder water een nacht weken, of om tijd te besparen, voor het stomen 3 uren weken in warm water.
Giet het water af en doe de rijst in een met kaasdoek beklede stoommand. Zet de mand boven een pan kokend water, maar zorg dat de mand het water niet raakt. Leg er het deksel op en laat 30 minuten stomen.
4 personen
gebied : Het Noorden, Thailand
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Thailand : Een culinaire reis / Panurat Poladitmontri en Judy Lew
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten