YAM KAI TOM (SALADE MET GEKOOKTE KIP)
175 gram kipfilets
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
5 sjalotjes, in dunne plakjes
2 kleine, verse, rode Spaanse pepers, fijngehakt
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel suiker
60 gram komkommer, in dunne schijfjes
2 middelgrote tomaten, in partjes
1 middelgrote ui, in dunne ringen
1 kleine krop sla, bladeren losgehaald
Kook de kipfilets net onder water in 10 minuten gaar. Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen. Kook de kookvloeistof in tot 2 eetlepels geconcentreerde bouillon.
Maak een dressing van de knoflook, sjalotjes, pepers, vissaus, limoensap en suiker, vermengd met de twee lepels ingekookte bouillon.
Schik de komkommerschijfjes, tomaatpartjes, uiringen en slabladeren in een grote kom. Snijd de kipfilets in smalle reepjes en doe ze erbij. Giet de dressing over de salade, schep hem er grondig door en serveer.
4 personen
gebied : Laos
gerechtsoort : salade
bron : Zuidoost-Azië : Gerechten uit Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Birma, Maleisië en Singapore / Vatcharin Bhumichitr
woensdag 22 februari 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten