BURMESE VISSOEP MET KOMKOMMER
3 eetlepels kleine, gedroogde garnalen
1 theelepel trassi (garnalenpasta)
1 kleine ui
2 knoflookteentjes
1 komkommer
1 eetlepel zonnebloemolie
½ theelepel koenjit (gemalen geelwortel)
1 liter visbouillon
3 eetlepels Thaise vissaus
1 theelepel suiker
200 gram schelvisfilet
versgemalen peper
2 eetlepels gesnipperde munt
Wrijf in een vijzel (of met de bolle kant van een lepel) de gedroogde garnalen fijn. Roer de garnalenpasta met 2 eetlepels water tot een papje.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de komkommer, halveer hem en verwijder met een (meloenbolletjes)lepel de zaadjes. Snijd de helften in kleine blokjes.
Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook 5 minuten. Roer de geelwortel erdoor en schenk de bouillon erbij. Voeg de gedroogde garnalen, de garnalenpasta, de komkommer, de vissaus en de suiker toe.
Snijd de visfilet in kleine stukjes.
Breng de soep al roerende aan de kook. Voeg de vis toe en laat die zachtjes in 4 minuten gaar worden. Breng de soep op smaak met peper.
Bestrooi de soep met munt.
4 personen
voedingswaarde : 105 kcal p.p.
bereidings- / afwerkingstijd : 15 / 10 minuten
gebied : Myanmar
gerechtsoort : soep
bron : Smullen van vis : Voor-, lunch- en hoofdgerechten, soepen, snacks en borrelhapjes met vis / Irene van Blommestein
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten