SOS CILI (DONKERE CHILISAUS)
Dit is een snelle chilisaus die goed smaakt bij Krokante tofurolletjes met kip en Krokant gebakken loempiaatjes. Je kunt de saus 2 weken in de koelkast bewaren.
4 rode chilipepers, van de zaadjes ontdaan en gepureerd met een scheutje water
2 eetlepels hoisinsaus
2 eetlepels blanke azijn
2 eetlepels donkere kokossuiker of melasse
een snufje fijn zeezout
Verhit een steelpannetje op middelhoog vuur en voeg alle ingrediënten toe, samen met 100 milliliter water.
Breng aan de kook, en draai dan het vuur laag. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen, doe over in een kommetje of kannetje en zet op tafel.
4 personen
gebied : Maleisië
gerechtsoort : saus
bron : Magisch Maleisisch : Recepten uit de verrukkelijke Maleisische keuken / Norman Musa
donderdag 23 februari 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten