MAQUEREAUX À LA CALAISIENNE (MAKREEL OP DE WIJZE VAN CALAIS)
4 kleine makrelen of 2 grotere, gefileerd
een stuk brood (liefst oud)
scheutje melk
een paar champignons
1 sjalotje
peterselie
een beetje boter
Week een stuk oud brood in wat melk. Hak de champignons met het sjalotje en de peterselie fijn. Knijp het brood uit en meng het met het haksel, samen met wat zout en peper en genoeg boter om het smeuïg te maken. Smeel wat vulling op een makreelfilet, leg er de bijpassende filet bovenop en pak het zaakje stevig in een stuk aluminiumfolie. Gril de pakketjes op de barbecue (15 minuten) of in de skottelbraai (wat langer).
4 personen
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Calais, Hauts-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : visgerecht
bron : Reiskookboek Frankrijk / Onno Kleyn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten