PAKSOI MET NOEDELS, GARNALENSATÉ & HONINGSAUS
250 gram noedels
200 gram edamamebonen (sojabonen)
2 eetlepels sesamzaad
2 eetlepels rijstolie
400 gram garnalenspiesen (of rijg 400 gram grote, rauwe garnalen aan satéprikkers)
2 paksoi, in repen
1½ eetlepel honing
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
1 teen knoflook
2 - 3 eetlepels sojasaus
1 bosui, in dunne ringen
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de edamamebonen in een zeef onder stromend warm water zodat ze ontdooien. Laat ze goed uitlekken.
Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
Verhit de olie in de pan. Bak de garnalenspiesen in 3 - 4 minuten bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd ze in aluminiumfolie warm.
Roerbak in het achtergebleven bakvet de paksoi in 4 minuten knapperig gaar. Schep de edamamebonen erdoor en bak nog 1 minuut. Schep de groenten in een schaal en houd ook afgedekt warm.
Schenk de honing in de pan. Voeg de tomatenpuree met 125 milliliter lauw water toe. Pers de knoflook uit boven de pan en roer tot een gladde saus. Verwarm de saus 2 - 3 minuten. Voeg de sojasaus en peper naar smaak toe.
Verdeel de noedels met de groenten over 4 borden. Leg de garnalensaté erop en schep de honingsaus erover. Bestrooi met de bosui en het sesamzaad.
4 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Azië
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Delicious. juli 2021, Special edition Azië
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten