TIRADITO DE CABALLA (TIRADITO VAN MAKREEL MET KRUISBESSEN-TIJGERMELK)
4 makreelfilets, zonder vel en graten, bijgesneden
1 theelepel zeezout
sap van 2 limoenen
1 kleine rode ui, in flinterdunne ringen
1 eetlepel verkruimelde pecannoten
1 gedroogde pancapeper, gemalen of fijngestampt
2 theelepels kappertjes
KRUISBESSEN-TIJGERMELK
sap van 2 limoenen
100 gram kruisbessen
sap van ½ sinaasappel
1 eetlepel amarillopasta
een snufje fijn zeezout
Snijd de makreelfilets overlangs doormidden en leg de helften in een kom met het zout en limoensap. Laat de filets 5 minuten ‘garen’. Doe alle ingrediënten voor de tijgermelk in de keukenmachine of blender en maal ze glad. Zeef de pitjes van de kruisbessen uit het vloeibare mengsel. Snijd de gemarineerde makreelfilets dwars op de draad, zodat u heel dunne maar brede plakken krijgt. Verdeel ze over 4 borden. Sprenkel de tijgermelk erover en schik de rode ui, pecannoten, pancapeper en kappertjes erop. Strooi er vlak voor het serveren nog wat zout over.
4 personen
gebied : Peru
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Ceviche : De keuken van Peru / Matin Morales
woensdag 5 mei 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten